Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här handlar det om svar - raka och användbara

/

Annons

Det är svårt att lova. Att se en person i ögonen, ge ett rakt och ärligt svar om sina intentioner. Att gå i god för att något ska ske och när. Och sedan - att leva upp till det.

Att lova är att bygga förtroende, skapa hopp och trygghet. Det vet politikerna, som i många fall – ingen nämnd, ingen glömd – därför närapå gjort det till en konst att svara utan att egentligen svara.

Men nu – en månad före det som beskrivs som supervalet – står löftena plötsligt som spön i backen. Politikerna talar, bloggar, twittrar och presskonfererar dag ut och dag in för att få ut sina budskap och skapa det där förtroendet - det som får dig att välja just deras valsedel den 14 september.

Men är det rätt löften de ger? Är det någon som svarar på om vägen utanför ditt barns skola i Timrå någonsin ska byggas om? Får du veta om du behöver oroa dig för om mormor ska få en plats på ett äldreboende i Njurunda när hon inte kan bo ensam längre? Och vem går egentligen i god för att det finns en hyresrätt i Sundsvall när du tagit studenten?

I vår stora valsatsning fokuserar vi på just det här – just dina frågor.

I dag presenterar Dagbladet och Mittmedia #kandulova, en tjänst som ger medborgarna möjlighet att via dagbladet.se enkelt och snabbt kräva besked av sina lokala politiker. Med #kandulova vill vi locka fram de raka svaren – här finns inget utrymme för brokiga haranger eller politikersvar som går som katten kring het gröt.

Här handlar det om svar – enkla, snabba och användbara.

Satsningen drivs på alla Mittmedias redaktioner i Norrland - vi har arbetat tillsammans med verktyget ända sedan i vintras. Tanken på vilket avtryck kampanjen kommer att kunna göra är nästan svindlande. Många, många tusen läsare - tillika väljare - i vårt område kommer att kunna ställa precis vilken fråga de vill till sina lokala politiker i just sin hemkommun - och få svar kort därefter.

#kandulova är ett utmärkt exempel på hur demokrati kan fungera med hjälp av digitala kanaler. Det här är ett unikt tillfälle att få vägledning inför valet – och samtidigt medverka för att se till att rätt frågor blir belysta.

#kandulova hjälper även oss på din lokaltidning att erbjuda spännande och relevant journalistik inför valet. Med hjälp av dina frågor kan vi lyfta upp ämnen som kanske inte fått utrymme i partiernas egna valmanifest - men som du tycker är det viktigaste av allt. Vi kommer att kunna visa vad Medelpads invånare vill – och vad politikerna gör med önskemålen – på ett helt nytt sätt.

Med debatten #sundsvalltycker tog vi det politiska samtalet lite närmare dig. Genom #kandulova tar vi ett steg till. Det är din framtid och dina frågor som är viktiga – så se till att få svar.

Mer läsning

Annons