Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här öppnar en ny indisk restaurang

/
  • Saiful Islam vill att hans nya restaurang ska ha en autentisk indisk känsla.
  • Saiful Islam driver sedan tidigare Sushi House på Stora torget i Sundsvall.

Sushi och indiskt kan vara en framgångsformel – i alla fall i Sundsvall om maten serveras på olika restauranger.
Därför tänker Sundsvallskrögaren Saiful Islam öppna en ny krog inom kort.
– Jag tror det finns en bra marknad för det här konceptet, säger han.

Annons

Just nu bygger Saiful Islam om de slitna lokalerna i hörnet Torggatan-Rådhusgatan. Inredningen från den gamla restaurangen, som låg där tidigare, är borta. Ny är på väg in. Snart hoppas han på att få slå upp portarna för Indian Palace. Löftet är att känslan ska vara autentiskt indisk.

– Vi ska servera indisk mat av bra kvalitet. Vi kommer att ha lunchbuffé och a la carté.

Själv har Saiful Islam rötterna i Bangladesh och han flyttade till Sundsvall för tio år sedan. Efter fem år i krogbranschen tog han över Sushi House på Stora torget 2010 och blev egenföretagare. Omsättningen på sushibaren har ökat stadigt och i somras tog han nästa steg och öppnade Indian Palace på Nygatan 37 i Gävle. Där som här ligger restaurangen centralt, i ett hörn längs ett gångstråk. Med lokalerna i Mitthems fastighet på Rådhusgatan, ett stenkast från Stora torget, tyckte Saiful Islam att det också var läge att lägga in en högre växel även i Sundsvall.

– Jag tittar inte på vad andra gör utan fokuserar på det jag gör och försöker göra det så bra som möjligt. Då brukar det gå bra, säger Saiful Islam.

Läs mer om Saiful Islams restaurangsatsning i Gävle här:

Saiful Islam är inte ensam i Sundsvall om sitt koncept. En av hans landsmän har valt ett liknande upplägg med att lägga in både sushi och en indiskt i sin rörelse.

– Många som gillar sushi verkar också gilla indisk mat. De väljer kanske att äta sushi ena dagen och äta indiskt nästa. Därför kompletterar de varandra, säger han.

Saiful Islam har också planer på att expandera ytterligare, men avvaktar ännu så länge med att berätta detaljerna. Och konkurrensen tycker han inte är hård i Sundsvall.

– Jag har bara vänner, säger Saiful Islam.

Något spikat invigningsdatum för Indian Palace är inte spikat ännu, men målsättningen är att allt ska vara klart runt första advent.

Mer läsning

Annons