Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt tryck på vårdcentralerna

/

I lördagens ST berättade Åke Söderlund och hans fru Margareta att de oroade sig för att landstingets personal tycktes ha för mycket att göra för att hinna ge Åke vård i hemmet. Men enligt Birgitta Johansson, verksamhetschef vid Skönsmon vårdcentral, har inte personalen tvingats stå över sina luncher för att jobba.

Annons
Jag dementerar uppgiften om att mina medarbetare inte får någon lunch. Alla resurser är knappa under sommaren men vi får rätta verksamheten efter det. Vi har halverad bemanning under semestertiden men det är med i planeringen, säger Birgitta Johansson.
Problemet är inte att det är svårt att få in vikarier.
Vi har en budget att sköta och tyvärr har vi inte hur stora ekonomiska resurser som helst, säger Birgitta Johansson.
Men hon har inte fått uppfattningen att sommaren skulle ha varit kaotisk.
Utifrån mina erfarenheter på olika vårdcentraler i nästan 30 år kan jag inte säga att den här sommaren utmärker sig, säger Birgitta Johansson.
Primärvårdschef Markus Kallionen har nyligen kommit tillbaka från sin semester och har därför inte hunnit prata med alla vårdcentraler än.
Jag har inte hela bilden klar för mig. Men av dem jag pratat med hittills tycks det ha gått bra även om det varit ett högt tryck ibland. Det har sett ut som det brukar göra på somrarna, säger Markus Kallionen.
Jag tycker att personalen har gjort ett suveränt jobb. Det är guld värt, säger Birgitta Johansson.
Åke och Margareta Söderlund har nu också fått besked om att de inte ska behöva oroa sig. Landstinget har lovat att han ska få den vård han har rätt till eftersom han är prioriterad.

Mer läsning

Annons