Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hassela välkomnar Sundsvallsbor

På lördag öppnar Hassela stora famnen för främst Sundsvallsbor. En grupp engagerade för byautvecklingen ordnar i samarbete med bland annat Nordanstigs Utveckling en visningstur med buss runt Hasselasjön.

Annons
Sundsvallsregionen växer. Vi vill kunna erbjuda alternativ för boende i Sundsvall, säger Matforsbördiga Gyrit Fröhlén, hotellchef på Hassela Sport & Konferens och bygdekämpe.
Husen är ju så oerhört mycket billigare i Hassela.
Det kan skilja upp emot en miljon kronor på ett bra hus i Sundsvall och ett likvärdigt i Hassela.
Huspriserna är mycket högre än i Hassela även på halva vägen, som i Sörfors.
Vad annat kan Hassela erbjuda?
En bra skola, nationellt uppmärksammad. Vi har ingen dagiskö och massor med idrottsaktiviteter på fritiden. Och naturupplevelser.
Företagare som investerar i Hassela kan få ett 50-procentigt landsbygdsbidrag. Så mycket är det inte på andra håll i regionen.
Gyrit Fröhléns söner John - jo, John Frölén i ansedda bandet In Battle - och Joel är Sundsvallsbor. John bor i lägenhet i staden, Joel i Stöde. Att de valt Sundsvall beror bland annat på Johns musikutövning och att Joels sambo har arbete i Sundsvall.
Under bussturen blir det stopp bland annat på skolan, Stjärnan, Hasselakollektivet, Sport & Konferens, golfbanan i Ede och hembygdsgården. Plyfa, det största och så starkt expanderande företaget, visas från utsidan.
Gyrit Fröhlén har inte förhoppningar om någon blixtsnabb inflyttningsinvasion från norr.
Vi kan dock väcka ett intresse. Och vi måste behålla, helst utöka, den service som vi har i Hassela.

Mer läsning

Annons