Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häst-och bilhärva rullar vidare

Ytterligare två misstänkta och bilhandlaren omhäktad. Härvan med tömda bolag, undanhållen skatt och hästaffärer växer.

Annons
Drygt tio personer misstänks för inblandning i en härva med förankring i Sundsvall. Två Sundsvallsbor som sysslar med häst- och bilaffärer har fångat åklagarens huvudintresse. De andra misstänkta personerna finns utspridda i landet.
För dagen är de mer perifiera i utredningen men det kan komma att ändras längre fram, säger kammaråklagare Christina Brolin.
Hästhandlaren släpptes ut ur häktet förra veckan. Enligt åklagaren är han fortfarande misstänkt men kan inte längre skada utredningen. I går beärde hon bilhandlaren omhäktad, vilket tingsrätten gick med på.
I övrigt har ytterligare två försvarsadvokater engagerats för nytillkomna misstänkta. Nu är det en man från Upplands Väsby och en kvinna från Söderhamn som väckt åklagarens intresse. Kvinnan har varit styrelseledamot i ett av de inblandade bolagen. Mannen anhölls i förrgår och åklagaren hade i går inte tagit ställning i häktningsfrågan.
I härvan finns ingredienser som hästaffärer, tömda bolag, undanhållen skatt och manipulerad bokföring. Alltihop drog igång när finanspolisen rapporterade flera uppseendeväckande stora penningtransaktioner med koppling till hästhandlaren.
Någon sammanställning över affärernas storlek och mängden undanhållen skatt finns inte ännu, men enligt åklagaren handlar det om miljonbelopp.

Mer läsning

Annons