Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Havsrestaurangerna satsar på musik i sommar

Med ljummen havsbris eller kluckande vågor smakar maten extra mycket sommar.
I år satsar många av restaurangerna vid havet på musikkvällar och festligheter för barnen.

Annons

Sommartid lockas många till kustbandet för att äta en bit mat. Och det finns en del restauranger att välja på.

På Holmö brygga på Åstön blir det en del nyheter i år. Krögaren Jonas Högstedt, som tidigare arrenderat ut restaurangen, kommer i år att driva den själv. För att locka nya gäster kommer man att satsa stort på trubadurkvällar.

– Vi kommer att köra musik, trubadurer och en och annan jazzkväll, varje fredag. Dessutom kommer vi att ha en spökshow någon gång under sommaren och quiz på onsdagar, säger han.

Evenemangen är ett sätt att få fart på besökarantalet.

– Det drar mycket folk, det är därför vi har det. Det kan även hända saker andra kvällar och det är roligt med en levande restaurang, säger han.

Även Juniskärs café kommer att satsa på allsångskvällar och pubkvällar i sommar. Dessutom satsar restaurangen på en vattenfestival den 17-18 juli.

– Det är helt nytt. Vi kommer att ha Lars Vegas trio som liveband. Dessutom tar vi hit båtar från Nöjeshallen och en hoppborg till barnen, säger Malin Överby, som driver Juniskär restaurang och café.

På Skatan Café & krog satsar man också på trubadurkvällar ett antal kvällar i sommar. Men mest lockas besökarna ändå av skådespelet ute till havs, menar ägaren Marie Sjöbom.

– Det händer så mycket på vattnet, med motorbåtar, kajaker och segelbåtar, så det brukar inte behövas så mycket mer under dagtid än det som sker på vattnet.

Mer läsning

Annons