Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heroinet bakom desperata rån

Polisen har ännu inte gripit de män som knivrånade Ica Kubiken i helgen. Inom polisen befarar man att denna brottstyp kan bli vanligare i Sundsvall. – Min teori är att vi har ganska många heroinmissbrukare som är dersperata efter pengar.

Annons
Det säger kommissarie Mats Anrep, jourhavande förundersökningsledare i Västernorrland.
Rånarjakten har pågått hela helgen, men några avgörande spår finns ännu inte. Polisen vet att gärningsmännen efter rånet sprang ut från Ica, till Fridhemsgatan, in i en väntande bil som sedan vände med en rivstart och körde Fridhemsgatan i riktning in mot stan.
Vi har knackat dörr i området och fått en del uppgifter. Men vi behöver mer. Därför vill vi ha kontakt med foik som har varit i området mellan 17.45 och 18.00 i fredags. Hör gärna av er om ni sett personer eller bilar, säger Mats Anrep.
Rånarna knivhotade kassapersonalen och kom undan med cirka 3 000 kronor i kontanter. Mats Anrep befarar att den här typen av snabba enkla kupper kan bli vanligare i Sundsvall.
Jag har en känsla av att heroinmissbrukarna blivit fler. När du ska köpa heroin går inte att komma med en stulen bilstereo, det kräver kontanta medel. Därför är heroinisterna mer desperata efter pengar än andra missbrukare, resonerar Mats Anrep.
Polisen ser inga paralleller mellan Ica-rånet och de väpnade rånen mot företagarparet på Alnö eller blomsterbutiken i Johannedal.
Natten mot lördag rånades en ung man på sin mobiltelefon i närheten av Sporthallen. Där har polisen vissa ledtrådar som skulle kollas upp under måndagen.

Mer läsning

Annons