Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heroinets marknadsplats

Vid kyrkan och tågstationen mötte langarna sina kunder De misstänkta heroinlangarna bodde i Bredsand, men det var här vid kyrkan eller på tågstationen de bedrev sin handel. Beställningarna gjordes på telefon, och knarket fanns gömt i närheten. I går åtalades den förste av minst 25 missbrukare som köpt av dem.

Annons
De båda Bredsandsborna och flera andra misstänkta i heroinligan greps och häktades för grova narkotikabrott i mitten av februari. Polisen slog till efter telefonavlyssning och videospaning.
Åklagaren har varit tystlåten om vilka mängder heroin det handlar om, men den snart 25-årige Matforsbon som nu åtalas för narkotikabrott har erkänt att han gjort 19 inköp av dem.
Det har rört sig om hans dagliga behov. Kontakterna har alltid tagits via telefon. En av langarna har dykt upp vid järnvägsstationen eller kyrkan. Efter att ha fått pengarna400-500 kronor för en dosförsvann langaren och kom strax tillbaka med knarket.
Polisen har videofilmat flera av dessa affärer. 25 missbrukare från Sundsvall har i förhör erkänt att de köpt heroin av Bredsandsborna i olika utsträckning. De kommer sannolikt att åtalas vid ett senare tillfälle.
De misstänkta langarna har hårdnackat förnekat brott. Inte ens när de konfronterats med de omkring 250 inspelade telefonsamtalen med olika köpare har de erkänt.
Jag minns inte, är det vanligaste svaret på polisens frågor kring samtalen.
Ligan har haft betydelse för herointillgången i Sundsvall. I förhör 2 mars sade 25-åringen att han legat lågt i sitt missbruk sedan de greps. Han hade egen lägenhet och stod under utredning för subutexbahandling. Men fem dagar senare trillade han dit igen, när en kompis betalade tillbaka en skuld med 2,5 gram heroin. Han hade dragit i sig 0,5 gram av det när polisen på nytt grep honom den 11 mars. Resten av knarket plus ett antal narkotikaklassade tabletter hittades i hans bostad.
Sedan dess har han suttit häktad på grund av risk för fortsatt brottslighet. Narkotikaåtalet mot honom prövas vid rättegång, troligen nästa vecka.
Åtalet mot heroinligan väntas tidigast i slutet av april, enligt åklagaren.

Mer läsning

Annons