Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heroinligan backade i hovrätten

Heroinligan överklagade sina fängelsedomar, men när åklagaren krävde skärpta straff i hovrätten vågade de inte annat än att nöjdförklara sig. Därmed vinner inom kort tingsrättens dom på 2,5 års fängelse och utvisning laga kraft.

Annons
Den stora heroinrättegången i Hovrätten fick alltså ett snöpligt och odramatiskt slut redan efter åklagarens sakframställan, när det gäller ligans tre huvudpersoner i Sundsvall och den kurir som tros ha fraktat knarket från Malmö.
De hade alla överklagat tingsrättens dom. Men när även åklagaren gjorde det, och yrkade straffskärpning vågade de inte ta risken att få ännu strängare straff.
Därmed kommer fängelsestraffen på 2,5 år, samt utvisningen till Vietnam gällande två av dem, att stå fast.
Narkotikaroteln dokumenterade uppemot 250 knarkaffärer bara under februari månad. På videofilmer syns en 38-årig kvinna och en 39-årig man sälja heroin till ett stort antal missbrukare i Sundsvall. Via telespaning har polisen knäckt deras sms:koder, som bestämde om knarket skulle säljas vid GA-kyrkan, järnvägsstationen eller vid Köpmangatan.
Enligt åtalet styrdes de båda av en 42-åring från Bredsand. Utredningen avslöjade även en heroinmissbrukande kurir, samt en 45-årig knarkgrossist i Malmö. I 45-åringens källare beslagtog polisen hela 157 gram heroin och 160 ecstasytabletter, och han dömdes till 6,5 års fängelse.
Men hovrättsförhandlingen är inte över. Ett tjugotal heroinköpare dömdes också i tingsrätten. Flera av dem har överklagat, och ska få sin sak prövad i den högre instansen.

Mer läsning

Annons