Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittades fastklämd efter mardrömsnatt

/
  • I en svag kurva längs väg 305 i närheten av Vigge körde 46-åringen av vägen. Där blev han sittande fastklämd i bilen tills arbetskamraterna hittade honom tidigt på torsdagsmorgonen.

Den 46-årige Sundsvallsbon körde av vägen i ösregnet längs grusvägen mellan Stöde och Hassela.
Vid fyratiden på torsdagsmorgonen hittades han i beckmörkret. Då hade flera polisenheter, Missing People och mannens kollegor letat efter honom hela natten.

Annons

Småbarnspappan arbetar som skogsrådgivare på Norrskog och det var arbetskamrater till honom som upptäckte bilen i en slänt på torsdagsmorgonen.

De såg något som blänkte i den snåriga terrängen och stannade till. 46-åringen satt fastklämd med mobiltelefonen utom räckhåll. Under tiden han satt fast i bilen hade han räknat bilarna han hörde passera på vägen intill.

– Han viftade med en trasa för att göra kollegorna uppmärksamma på att han var kvar i bilen, berättar en av de många arbetskamraterna som var med och letade efter honom.

Onsdagen bjöd på ett ihållande skyfall och boende i området mätte regnmängden till 30 millimeter på bara någon timme.

Sökningarna koncentrerades inledningsvis till Stödetrakten eftersom det sista samtalet från hans mobil gick till hustrun och telefonen pejlades till en mast i Stöde, men det var i en kurva på väg 305 i närheten av Djupdalsbodarna som han hittades.

Då hade han varit saknad sedan onsdagseftermiddagen då hans fru insåg att något var fel eftersom han inte dök upp på förskolan för att hämta parets barn.

När bilen hade lokaliserats tillkallades räddningstjänst från Sundsvall och Matfors och för att åstadkomma en så säker insats som möjligt skars bilen sönder innan mannen kunde lyftas ut.

– Han var vid medvetande och vid hyfsat gott mod men han hade vissa skador så vi fick göra en säker urtagning och skar loss honom, säger Henrik Cedergren inre befäl.

Bilen bärgades under torsdagsmorgonen men en del bildelar och tillhörigheter låg under dagen spridda i området. Mannens personliga ägodelar hämtades av arbetskamrater under dagen.

Nu vårdas 46-åringen på akutvårdsmottagningen för allvarliga extremitetsskador.

– Vi är naturligtvis väldigt glada och lättade över att han hittades, säger Annika Lidgren, kommunikationschef vid Norrskog.

Mer läsning