Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hivsmittad våldtäktsman gripen

/
  • Nu ska rymlingen återföras till Rättspsykiatriska regionkliniken.

För tre veckor rymde en hivsmittad våldtäktsman från rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall och han har varit efterlyst över hela Europa.
Natten mot onsdag greps han av polis i Melleruds kommun.

Annons

Det var en polispatrull i Dalsland som fick ett tips var mannen befann sig. Efter ett tags sökande fann de mannen och han omhändertogs.

– Vi bedömer det som en begränsad risk att han ska begå nya våldtäkter. Han är inte i bästa somatiska skick, vi tror helt enkelt inte att han orkar göra det, sa Bengt Eriksson, talesman för kliniken, till ST när mannen rymt.

Han försvann vid en permission som han hade tillsammans med personal. "Olyckliga omständigheter" var beskedet från kliniken på frågan hur det kunde hända.

Mannen är ännu inte återförd till Rättspsykiatriska regionkliniken men Bengt Eriksson har haft kontakt med polisen.

– Jag pratade med dem efter gripandet och han verkar ha klarat sig bättre än vad vi trodde att han skulle göra, han hade inga mediciner med sig.

Bedömningen var att mannen avvek för att han mot sin vilja skulle föras från klinikens lokaler på Sundsvalls sjukhus till huvudenheten i Nacksta.

När han nu återförs till kliniken av Kriminalvårdens transporttjänst så är det till intagningsavdelningen i Nacksta och senare blir han placerad på en vanlig avdelning där.

Läs mera här och här.

Mer läsning

Annons