Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjältar sista dagen på utbildningen

/
  • Ingemar Öhman och Jesper Claesson gjorde en hjälteinsats i samband med räddningen.

Sista dagen på aspirantutbildningen räddade Ingemar Öhman tillsammas med polisassistenten Jesper Claesson en kvinna från att drunka i Essvik. – De är verkliga hjältar, säger hundföraren Peter Wikberg.

Annons
Det var vid sjutiden i går kväll som Sundsvallspolisen larmades om ett försvinnande. En kvinna i 60-årsåldern saknades sedan ett-tiden samma dag.
Tre patruller från ordningspolisen och två hundpatruller började leta igenom omgivningarna.
Jag och Jesper vek in på en skogsväg, berättar Ingemar Öhman.
De båda gick mot vattnet och Ingemar fick syn på en pir som löpte ut i Nyhamn. Ingemar Öhman gick ut på bryggan och lät ficklampans sken svepa över vattnet.
Något ljust syntes och Ingemar förstod att det kunde vara den mössa kvinnan hade vid försvinnandet. Strax därpå såg han kvinnans kropp som låg med ryggen mot ytan.
Ingemar ropade på sin kollega och sprang in mot stranden för att larma ambulans. Något rep fanns inte i bilen och Ingemar tog med sig ett segt avspärrningsband i stället.
Jesper Claesson hoppade i vattnet, simmade ut med avspärrningsbandet kring midjan och återvände med kvinnan. De båda hjälptes åt med att släpa upp henne på stranden.
Hon visade svaga livstecken till en början, men tillståndet förbättrades efter en stund. För att snabbare få kvinnan under vård lyfte de in henne i en polisbil som mötte ambulansen efter vägen.
Peter Wikberg var till en början ledare för insatsen i samband med försvinnandet. Han har idel lovord att säga om Jesper Claesson. Och om Ingemar Öhman, som fick en dramatisk avslutning på sin aspirantutbildning i går.
Det här var en jäkligt stark insats, säger Peter Wikberg.
Sent i går kväll var tillståndet för kvinnan fortfarande oklart.Mer läsning

Annons