Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hocpice fick en gåva på 100 000 kronor

Svenska Frälsningsarmén i Sundsvall har donerat 100 000 kronor till Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice.
— Det är en jättestor ära att de ger så mycket till oss. Det här betyder att Hospice är ett projekt som ligger dem varmt om hjärtat, säger Matthias Brian, vice ordförande för Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice.

Annons
Insamlingsstiftelsen grundades 1999 och har nu närmare fem miljoner kronor.
Vi har tidigare fått två donationer på en miljon kronor var och en på en halv miljon kronor av privatpersoner, säger Matthias Brian.
Det kostar 35-37 miljoner att uppföra Hospicebyggnaden. Tomten är reserverad vid Sidsjön men en förutsättning för att planerna ska förverkligas är att Sundsvalls kommun och landstinget skriver avtal om vårdplatser.
Jag tror att det löser sig i år. På Sundsvalls kommun och på landstinget säger de att att det är ett behjärtansvärt projekt. Den ekonomiska situationen i kommunen och landstinget har blivit bättre, säger Matthias Brian.
Hospice är avsett för svårt sjuka patienter som befinner sig i livets slutskede.
Vård och äldreomsorgsminister Ylva Johansson har sagt att hon inte kan vara nöjd förrän alla döende erbjuds en god vård i livets slutskede oberoende av var i landet man bor eller vilken diagnos man har. Ett hospice i Mellannorrland anser vi vara en nationell rättvisefråga, säger Matthias Brian.

Mer läsning

Annons