Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon fick statusuppdrag i reklamfilm – genom sitt extrajobb

/

Hennes röst hörs världen över i Volvos nya reklamfilm.
Uppdraget fick Viola Martinsson från Söråker av en slump – tack vare extrajobbet på ett bageri.

Annons

I våras åkte hon till Shanghai för att vara med på en stor bilmässa och sjunga låten som i sommar hörts i en av bilmärkets omtalade tv-reklamfilmer.

– Jag har ingen tv själv. Men mamma och mormor säger att jag sjunger för dem på kvällarna, säger Viola Martinsson.

Uppdraget fick hon av en ren tillfällighet. Chefen på bageriet, där hon jobbar extra som barista och säljare, har en make i reklambranschen.

Och på den vägen är det.

– Han frågade om jag ville sjunga in en låt och de gillade den, säger Viola när vi når henne på kombinerad semester- och jobbresa i Turkiet.

Viola Martinsson är uppvuxen i en riktig musikfamilj i Söråker. Pappan är musiklärare och systern Linnea är också en duktig sångerska.

– Vi började sjunga tillsammans när jag var två och hon var fyra-fem år. Och jag och pappa spelade ganska mycket runt om i Medelpad, i kyrkor och på sommarevents.

Systern Linnea gjorde supersuccé tillsammans med Swedish house maffia för några år sedan med låten ”Leave the world behind”. Även den låten användes i en Volvoreklam. Därför var det en märklig slump att även Viola fick uppdraget från samma bilmärke.

– Det är faktiskt jättelustigt. Vi har ju inte alls haft samma ingång. Hon fick jobbet för att hon jobbar med Swedish house maffia. Och jag fick jobbet för att jag blev upptäckt på ett bageri, säger hon.

Förra helgen spelade hon på Göteborgsfestivalen Way out west, men hon tycker fortfarande att hon är ganska anonym för den stora allmänheten.

– Jag vill hålla på med musik, men jag tycker inte om att behöva använda vassa armbågar för att ta mig fram.

Vilken musik skriver du själv?

– Jag skulle nog säga pop, men den är ganska genreöverskridande och kan spelas både med ett piano eller i ett skitigt garageband. Det är lite som "Så mycket bättre". En enda låt kan användas i så sjukt många olika versioner.

Hur är det att försöka slå sig fram i musikbranschen?

– Jag tänker inte så mycket på det. Jag försöker att inte tänka på hur jag ska göra och tycker inte om karriärstänket. Jag försöker bara fokusera på det jag göra. Och är jätteglad att någon tycker om det jag gör.

Vad har du för planer framöver?

– I höst ska jag spela i Helsingfors tillsammans med en tjej som heter Tintin. Vi har en elktroduo som vi kallar "Tiotusen vilda hästar". Sedan ska Flädermoln, ett band som jag sjunger i, släppa skiva.

Och vad drömmer du om?

– Drömmen är att få fortsätta med det jag gör och att kunna leva på det. Det är så himla kul och häftigt.

Mer läsning

Annons