Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon vann "Hela Sverige Syr"

/
  • Lisa Pähn funderar nu på att skapa ett eget klädmärke och starta eget.

Hallå där, Lisa Pähn från Sundsvall som har vunnit "Hela Sverige Syr", ett program som sänts i 7:an där sy-entusiaster tävlat mot varandra.

Annons

Grattis, trodde du att du skulle vinna?

Nej jag vågade aldrig säga att jag hoppades på att vinna, jag var så rädd att bli besviken. När jag stod där i finalen kände jag att vi hade lika stor chans att vinna.

Vad var det som gjorde att du sökte till programmet?

Jag kände att det var tävlingen jag tränat till i hela mitt liv. Folk tävlar i allt möjligt men sytävlingar är ovanligt så jag kände att jag var tvingad att ta möjligheten.

Hur kändes det att vara med i programmet?

Det var jättenervöst i början, jag visste inte vilka konkurrenter jag skulle få och tänkte nästan inte åka dit, så nervös var jag. Men sedan efter första programmet då släppte det. Men vi kom så nära varandra alla deltagarna och vi blev vänner så det var så roligt hela tiden.

Vilket plagg tycker du att du lyckades bäst med?

Det var nog sista, klänningen som satt så himla bra på min syster. Den är jag stolt över. Kjolen i första programmet blev också bra.

Varför började du sy?

Jag vet egentligen inte varför. Min mamma stickade och hon hade alltid symaskinen framme, men jag minns inte att jag sydde så mycket på den. Jag sydde däremot tidigt, men mest för hand. Senare blev det syslöjden, den var bäst.

Hur tänker du nu inför framtiden, ska hobbyn bli ett yrke?

Jag vet faktiskt inte, jag funderar att starta eget och jag har många runt mig som peppar mig. Men jag vill göra det på rätt sätt, det får inte vara så att jag tar död på min kreativitet och lust. Jag vill inte laga kläder eller sy upp gardiner och sådant.

Finns det ett behov av det du gör i Sundsvall?

Jag vet inte om det finns så mycket behov i Sundsvall. Kanske om jag skulle sy bröllopsklänningar och balklänningar och liknande. Men jag vet inte om det är det som jag vill göra, jag har funderat lite på ett eget märke.

Mer läsning

Annons