Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hon var mitt allt"

/
  • —Detta är en oerhörd familjetragedi som i dagsläget står utan förklaring, säger 81-åringens försvarsadvokat Ulf Karström.
  • —Det är obegripligt, men vi har inte fått fram något annat motiv ännu, säger kammaråklagare Lisa Eriksson.

81-åringen från Granloholm har erkänt, men ännu inte lyckats förklara varför han knivmördade sin hustru. — Han säger att han älskade henne över allt annat på jorden, berättar hans advokat Ulf Karström.

Annons
På tisdagen greps 81-åringen i parets nya lägenhet i Granloholm, och erkände då omedelbart att han dödat sin hustru sedan 52 år med flera knivhugg i halsen, ryggen och bröstet.
I går hölls långa förhör med 81-åringen. Men varken advokaten eller åklagaren har kunnat förstå hans motiv vad han egentligen menar med att han \"ville befria henne från hennes lidande\".
För mig är det väldigt svårförståeligt, han säger inget om att hon skulle vara sjuk eller nåt sådant. Det enda som kommit fram är att hon inte skulle ha trivts i den nya lägenheten. Det är obegripligt, men vi har inte fått fram något annat motiv ännu, säger kammaråklagare Lisa Eriksson.
Utredarna ska undersöka den 84-åriga kvinnans eventuella sjukdomsbild. Men även 81-åringens egen medicinering ska utredas, för att se om den kan ha påverkat hans psyke.
Åklagaren berättar att polisen nu ska tala med gamla grannar, vänner och ambulanspersonalen i hopp om att få en bättre bild av motivet. Även grannar i Granloholm kommer att bli kontaktade. Polisen vill prata med de personer som hört skrik på tisdagsmorgonen. Jämte den tekniska utredningen kan det ge en bättre bild av hur utdraget mordets förlopp varit.
Advokat Ulf Karström satt med under gårdagens polisförhör. Han beskriver 81-åringen som samlad och medveten om vad han gjort, men också oerhört ledsen när han pratar om sin döda fru.
Hon var hans allt, säger han.
Inte heller advokaten har lyckats förstå 81-åringens motiv.
Detta är en oerhörd familjetragedi som i dagsläget står utan förklaring, säger Ulf Karström.
I dag begärs 81-åringen häktad för mord. Åklagaren utgår från att tingsrätten då också beslutar om en förberedande rättspsykiatrisk undersökning av 81-åringen.
Det finns nog anledning att fundera på det, instämmer advokat Karström.

Mer läsning

Annons