Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp om rekord för Spin of Hope

/
  • Runt om i landet trampas det för fullt i träningslokalerna när Spin of hope genomförs till förmån för Barncancerfonden.

Spin of Hope brukar kallas Sveriges största spinningevent.
Bara i Sundsvall kommer över 50 lag att fylla spinninglokalerna i helgen – för att träna och samla in pengar till Barncancerfonden.
Flera lag bär namn efter drabbade barn.

Annons

– Ja, det är så över hela landet. De har bekanta som drabbats och då vill man hedra dem och visa att man kämpar, säger Gary Fleming, projektledare för Spin of Hope på Barncancerfonden.

Han är själv cyklist, har en cancersjukdom bakom sig och är upphovsman till Spin of Hope. Allt började med cykelloppet Ride of Hope i början av 2000-talet, som 2009 rullade in i landets gym och blev Spin of Hope.

– Det blev så populärt att vi kläckte idén inom gruppen att vi ju kunde göra det här med spinning på vinterhalvåret också, säger Gary Fleming.

Sedan dess har evenemanget vuxit för varje år. När årets upplaga trampar i gång kan det bli fråga om närmare 30 000 deltagare över hela landet. Målet är att samla in minst fyra miljoner kronor till Barncancerfonden.

I Sundsvall deltar två gym – Ego Hälsostudio och Friskis & Svettis. Friskis & Svettis med flera år bakom sig som arrangör, för Ego är det andra gången.

– Det ser bra ut för oss. Det känns som att vi kommer att få en full spinningsal innan det är klart, säger Niklas Berndt på Ego.

De båda Sundsvallsgymmen ställer tillsammans 65 spinningcyklar till förfogande, som lagen ska hålla i gång 12 timmar i sträck.

Samtidigt ställer gymmen ut insamlingsbössor och passar på att erbjuda andra specialaktiviteter för nya och gamla besökare.

– Jag brukar säga ”feeling good, by doing good”. Det är otroligt tacksamt. Man bara ler för att man hjälpt någon annan, säger Gary Fleming.

Mer läsning

Annons