Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på fjälljobb i vinter

/
  • Moa Holtenberg och Josefine Toft hoppas på säsongsjobb i fjällen i vinter. Men konkurrensen är hård, tror de.

Nära 300 personer hade besökt fjälljobbmässan i Sundsvall efter de två första timmarna. De flesta var ungdomar i 20-årsåldern.

Annons

– Hittills är det något färre besökare än förra året, men å andra sidan verkar engagemanget lite bättre, sade Kenneth Pettersson, arbetsförmedlingen.

Flera fjällanläggningar fanns förstås på plats på Quality Hotel i går för att hitta duktiga säsongsarbetare. Nya för i år var ishotellet i Jukkasjärvi och skidanläggningen i Arvidsjaur.

Skistar Vemdalen söker 50 personer, vilket är ungefär som tidigare vintrar, främst liftvärdar och receptionister, berättade Maja Everlid.

– Vi hade 1 000 sökande i fjol, det verkar bli något färre i år. Vemdalen är ju lite lugnare och tryggare än i Åre, och vi har också en högre andel återkommande säsongsarbetare, sade hon.

19-åringarna Moa Holtenberg och Josefine Toft tog studenten i juni och jobbar nu båda i Birsta, på Kronans apotek respektive Ikea.

Samtidigt är de sugna på att testa en vinter i fjällen.

– Det skulle vara jättekul, men det är förstås väldigt många som söker, konstaterade Moa.

De kan tänka sig att arbeta med lite olika saker, men Moa vill i första hand jobba i receptionen, medan kompisen Josefine helst vill vara stugvärd.

Vemdalen vore helt okej, men ännu hellre skulle de vilja jobba på någon lite större ort.

– Ja, som Åre förstås. Eller kanske i Norge, exempelvis i Trysil.

Mer läsning

Annons