Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på nytt rekord

/

Snart samlas åter motorcyklisterna för den årliga kortegen på MC-dagen.
– Det brukar komma hojåkare från bland annat Umeå, Östersund, Stockholm och Eskilstuna. Såvitt vi vet är det här Norrlands största MC-event, säger arrangören Henrik Åhström.

Annons

Den 30 maj fylls Sundsvall av mullrande motorer. Då är det dags för årets upplaga av MC-dagen.

För två år sedan slog man rekord med 1 019 deltagare i en lång kortege på E4 från Timrå till Sundsvall.

– Då var det fint väder några dagar före, då brukar det komma bra med folk. Ifjol hade vi otur med vädret så då var det lite färre med, jag hoppas att vi ska kunna slå rekordet i år, säger Henrik Åhström från Sundsvall motorcycle club som står bakom arrangemanget.

Klockan 12.00 rullar det långa kopplet ut från Timrå industriområde och ut på E4:an för att sedan stanna i centrala Sundsvall. Ett evenemang som brukar locka många nyfikna åskådare.

– Vi ser redan när vi startar ute i Timrå att det är många som står och tittar. Den här dagen är framför allt för att visa upp den fina gemenskap som finns och visa att vi är helt vanliga människor, det här kanske kan trigga någon att börja köra MC, säger Henrik Åhström.

En nyhet i år är att det italienska motorcykelmärket MV Agustas kommer att finnas på plats för att visa upp sina motorcyklar.

– De hörde av sig och ville vara med så det är något som sticker ut lite det här året. Det är jättefina italienska hojar, säger Henrik Åhström.

Han tycker att Sundsvall är en välmående motorcykelstad där intresset tycks växa.

– Jag ser nya hojar och ansikten varje år. Det finns en bra nyrekrytering och det känns som att hojåkandet fått ett uppsving de senaste åren, jag ser många som är ute och övningskör på gatorna, säger han.

Mer läsning

Annons