Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSB stämmer in i barnomsorgskritiken

HSB stämmer in i föräldrarnas kritik mot platsbristen inom barnomsorgen i Sidsjö. — När vi köper mark och producerar nya lägenheter förutsätter vi naturligtvis att kommunen kan ordna dagisplatser, säger Åke Jansson, projektledare på HSB Mitt.

Annons
Byggstart för bostadsrättsföreningen Björkdungen, med 48 lägenheter mitt i Mårtensro, är beräknad till juni.
Fler barnfamiljer är alltså på ingång till det redan barntäta Sidsjöområdet. Bara i Mårtensro med omnejd väntar 50 barn på en plats inom förskolan under det närmaste året. Ett faktum som väckt protester.
Men jag kan säga att det sista som blir aktuellt är att bygga nytt, säger Inga Bengtsson, ekonomichef på barn- och utbildningsförvaltningen.
Hittills har vi försökt hitta lokaler i närområdet som är lämpliga för förskoleverksamhet. Beroende på hur det blir med de här lägenheterna får man väl fundera på om vårt sätt att jobba på håller, fortsätter hon.
För att möta dagens tryck kommer en ny förskoleavdelning troligen att öppnas på Montessoriskolan i Sidsjö. Som ST berättade i går ska dessutom den tillfälliga förskolan \"Röran\" på Södra Allén bli permanent.
Enligt aktuella beräkningar kommer skoldistriktet Höglunda - Nacksta att öka med 400 barn i förskoleåldern fram till 2012.

Mer läsning

Annons