Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huckleberry lämnar In och öppnar i Birsta

Huckleberry har sålt frozen yoghurt i In gallerian i nästan ett år.
Men nu drar de ut ur gallerian och in i Birsta city istället.
– Vi kommer att ta över Trudes lokaler mittemot Intersport, säger Therese Flygare, grundare av företaget.

Annons

De nya lokalerna är 120 kvadratmeter och det betyder närmare en fyrdubbling av ytan jämfört med dagens utrymme i In gallerian.

– Kontraktet blev klart för någon vecka sedan och det är på väldigt kort tid som vi ska öppna, så vi har mycket att göra, säger Therese Flygare.

Den 1 december beräknas den nya frozen yoghurt-baren öppna och den får en delvis ny inriktning. Sortimentet ska utökas med bland annat grillade mackor med en "exotisk twist" och sallader, men även fortsättningsvis ska allt som serveras vara inspirerat av "sommar- och solsken", berättar Therese Flygare.

– Det hade varit kul att vara kvar i stan, men det här är ett naturligt steg i den här branschen, att man växer och hela tiden utökar sitt sortiment. Vi har fått en fantastisk respons av Sundsvallsborna och det ska bli kul att kunna erbjuda dem något lite större, tuffare och någonstans där vi kan satsa lite mer.

Är ni inte rädda för att förlora kunder, framför allt yngre, som inte lika lätt tar sig till Birsta?

– Det tror jag inte. Jag tror nog vi kan vinna fler kunder genom att vi kan erbjuda dem en lite större och skönare atmosfär. De kan sitta och chilla hos oss i några timmar nu i skönare soffor i och med att vi får möjligheten att inreda en lite häftig oas.

Vad är det som gör att ni inte satsar på båda ställena?

– Den största anledningen är att vi i så fall inte skulle kunna ta den stora lokalen och vi känner att det är rätt tid nu att öppna lite större och det är det vi velat hela tiden, så att vårt sortiment verkligen ska kunna framgå, säger hon.

Ambitionen är också högt ställd – att bli bäst i Sverige.

– Vi är helt säkra på att det här beslutet är det rätta att göra, säger Therese Flygare.

Mer läsning