Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huljenfejden urartar i våld

Som många bybor befarat har nu det infekterade bråket i Huljen urartat i våldsamheter.
På onsdagskvällen rök den 51-årige gårdsägaren ihop med en 29-årig granne, och båda anmäler varandra för misshandel.

Annons
Konflikten är långvarig och infekterad, och bottnar bland annat i bråk om vägar, en gemensam brunn, rätt att avverka träd, och till och med vilka kablar som är lagliga att använda till vattenpumpar.
Bråket står mellan en 51-åring bosatt på en stor gård å ena sidan, och på andra sidan flera bofasta och sommarstugegäster som ingår i en samfällighet med gården.
Polisen har förgäves försökt gjuta olja på vågorna, och på onsdagen trappades konflikten upp ytterligare i form av handgripligheter.
Enligt polisen har 51-åringen och 29-åringen kommit i delo på en liten väg, och 51-åringen påstår att 29-åringen har försökt ramma hans öppna bildörr. 29-åringen ska ha knuffat honom hårt i bröstet efter en upprörd diskussion.
29-åringen säger att 51-åringen var den aggressive. Att han ska ha kommit med illa förtäckta hotelser mot honom och hans flickvän. Och att han därefter ska ha slagit honom i bröstet med knytnäven.
Vi får väl hålla ännu några nya förhör med de inblandade, och se om vi kan luska ut vad som har hänt, säger Stefan Edin på närpolisen.(ST)

Mer läsning

Annons