Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan det få ta så lång tid?

Jag minns presskonferensen. Den stora och optimistiska, där partigränserna inte betydde ett endaste dugg.
Vänster eller höger spelade den här gången ingen roll. Alla var överens om att Sporthallsbadets inomhusbassäng tjänat ut och måste ersättas. Och även om det periodvis ha brukat regna in i Sporthallen var Sundsvallspolitikernas prioriteringsordning klar: Simhallen först, därefter arenan.

Annons

Det har gått två år sedan dess. Vi har haft ett val med sedvanligt många löften. Och vi har fått ta del av inte bara en utredd ny simanläggning, utan också en variant med en renovering av den 44 år gamla befintliga ...

Men nu har det svängt igen.

Kronorna, örena och budgeten är desamma och alla vet ju att man kan räkna både snålt och med marginal.

Men varför i hela friden ska det behöva ta sådan tid.

Som jag ser det nu har den senaste vändan med en utredning om möjligheten att renovera den nuvarande bassängen varit helt onödig. Bortkastad och bortslöad tid, som väl inte heller varit gratis, kan man tänka.

Mindre än tre veckor återstår innan hundratals, nej tusentals, aktiva, ledare och supportrar intar Sundsvall för sommarens SM-vecka – med simningen som den stora paradgrenen.

Kul och läge för Sundsvall som gammal traditionsrik simmarstad att spänna musklerna. Och med succéanläggningen Himlabadet som närmaste granne blir förstås intrycket hur fint som helst.

Verkligheten är dock en annan.

Den gamla 25-metersbassängen och allt som hör den till är så långt från up-to-date man kan komma och inte värdigt en stad och klubb (SSS), som fostrat och varit hemvist för massor med SM-medaljörer och som till och med kan stoltsera med att ha fått fram en förbundskapten, i nuvarande anläggningschefen där nere på badet, Hasse Bergqvist.

Den spade som borde satts i jorden våren 2014 eller senast kommande höst verkar nu få vänta till nästa år. Tre år efter presskonferensen och 15–20 år efter glansdagarna med Anna-Karin Kammerling och Lars Frölander i spetsen.

Sporthallsbadet var redan då i betydligt sämre skick än man skulle kunna tro, med tanke på statusen på Simsällskapets stjärnor ...

... men Nordichallen ska i alla fall vara fix färdig till hösten.

Alltid något, som någon uttryckte det.

Jag tycker inte det är tillräckligt.

Mer läsning

Annons