Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husvisningarna slår rekord

/
  • Villavisningarna är populära. Mäklaren Lars-Eric Högman och kollegan Peter Gunther har fullt upp.
  • I veckan hölls en välbesökt villavisning av ett hus i Maj, Njurunda. 23 familjer och villaspekulanter var anmälda.

Det är rusning till villavisningar i Sundsvall i helgen.
Slutet på augusti är en av årets jobbigaste perioder för stans fastighetsmäklare.
– Det är ovanligt mycket nu, säger mäklaren Lars-Eric Högman.

Annons

När sommaren går mot sitt slut och semesterperioderna är över brukar det bli ett uppsving på bostadsmarknaden. Villaägarna och mäklarna har bråttom att sälja och köparna vill slå till innan vintern kommer.

– Efter semestern kommer folk igång igen, då lägger de ut sina hus till försäljning. Det brukar vara så varje vår och höst, säger Margareta Österholm, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Sundsvall.

Allra värst brukar det vara de sista helgerna i augusti, så även i år. Förra veckan inföll Sveriges största visningshelg för Svensk Fastighetsförmedling, med visningar över hela landet.

– Vi har väldigt många på visning. Till något hus har vi 20 anmälda som vill titta, och vi har många andra fullbokade visningar, säger Margareta Österholm.

Husmarknaden är het. Mäklarna hinner ibland till och med sälja husen till ivriga spekulanter - innan de ens haft en visning.

– Det är en trend som vi har sett under våren och sommaren. Tidigare var det väldigt, väldigt ovanligt att vi sålde innan visning men nu har det hänt ett flertal gånger det senaste halvåret. Det har ökat markant, säger Margareta Österholm.

I torsdags besökte Dagbladet en husvisning i Maj, Njurunda. Mäklaren Lars-Eric Högman bekräftar att många Sundsvallbor verkar sugna på att köpa hus just nu.

– Till den här visningen var 23 familjer anmälda. Det är ovanligt mycket, och det blir mer och mer hela tiden, säger Lars-Eric Högman.

Mer läsning

Annons