Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresförhandlingar tillbaka till Sundsvall

Hyresmarknadskommittén har i ett beslut återfört de strandade hyresförhandlingarna i Sundsvall till parterna. – Den här utvecklingen hade jag inte väntat från min sida, säger Conny Säker ombudsman för hyresgästföreningen

Annons
Hyresmarknadskommittén anser även att relationerna mellan parterna är så frostiga att de fortsatta lokala förhandlingarna ska ske med central förhandlingsmedverkan.
Beslutet från Stockholm kan dock medföra att parterna gör ett nytt försök att komma överens.
Hyresgästföreningens tidigare krav på hyressänkningar samtidigt som de hävdat att de inte har mandat att träffa ett flerårigt avtal tycks nu inte längre vara lika kategoriska.
På en direkt fråga till Conny Säker om han kan tänka sig börja förhandla på nytt säger han
Jag ska träffa delegationen den här veckan för att få mandat, säger han
Något som kan betyda att det kan blir ett snabbt flerårigt avtal med låga nivåer. I tidigare förslag som hyresgästföreningen sa nej till skulle det inte bli några höjningar det första året.
Även Hans Selling från Mitthem är villig att återuppta förhandlingarna. Han anser att företaget tidigare bud var mycket generöst med inga eller små höjningar de närmaste åren. Att sedan Mitthem även bjuder alla sina hyresgäster på gratis bredband gör det ännu attraktivare enligt honom.
Hans Selling varnar dock för att nya låsningar snabbt kan försämra situationen mellan parterna och i värsta fall till och med medföra retroaktiva hyreshöjningar för hyresgästerna från den första januari.

Mer läsning

Annons