Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästerna oroade över kraven på Timråbo

Hyresgästföreningen är oroade över de nya vinstkrav som kommunledningen vill lägga på fastighetsbolaget Timråbo. Därför skriver föreningen till kommunstyrelsen och uppmanar politikerna att inte genomföra de nya ägardirektiven, som man anser kan skada bolaget och hyresgästerna.

Annons
Det var enligt föreningen Kenneth Westberg, ledamot i Timråbos styrelse, som slog larm till Hyresgästföreningens ombudsman Thorbjörn Blomberg. Denne skickade larmet vidare till Lillemor Göransson, ordförande i Hyresgästföreningen Sundsvall/Timrå.
Hyresgästerna oroas över de direktiv som kommunstyrelsen godkänt och som ska beslutas av kommunfullmäktige.
Man kan inte slå fast att andelen outhyrda lägenheter ska sänkas till fem procent, med tanke på den befolkningsutveckling Timrå har. Att sälja en del fastigheter löser inte problemet, eftersom en oseriös ny ägare kan dumpa marknaden och få igång en flyttkarussell. Att riva är inte heller bra eftersom kapitalkostnaderna ändå blir kvar för dessa lägenheter och måste betalas av hyresgästerna.
Det säger Ture Göransson och flera med honom i föreningen.
Man reagerar också över kravet på en soliditet på åtta procent, mot nuvarande 5,8 procent.
Vi vill gärna veta vad syftet med det kravet är och hur politikerna tänker sig att det ska kunna uppnås. Man kan göra det genom att höja hyrorna, men troligen flyttar då ännu fler människor från Timråbos lägenheter. Hyresläget är redan mycket högt, det högsta i Norrland, hos Timråbo, säger Lillemor Göransson.
Om man saknar motiv och insikt hos ägarna/kommunpolitikerna, så är förtroendet orubbat för Timråbos ledning.
Man har gjort och gör ett bra jobb med de förutsättningar som finns, säger hyresgästerna.
I stället för att ställa orimliga krav på bolaget borde politikerna verka för en ökad inflyttning till Timrå, med åtföljande efterfrågan på bostäder, hävdar föreningen.
Det skäl som man tycker sig ana bakom de nya ägardirektiven, är att kommunledningen vill hyfsa ekonomin inför valet nästa år.
Man borde akta sig för att pungslå ett företag som hittills inte visat några röda siffror, så rör inte AB Timråbo! uppmanar föreningen kommunledningen.

*** removed caption text ***
Rör inte Timråbo! Den uppmaningen får politikerna av Ellen Söderlund, Kent Söderlund, Gunwor Ericsson, Ulla Löfstrand, Lillemor Göransson och Ture Göransson i Hyresgästföreningen.

Mer läsning

Annons