Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästföreningen svarar på kritiken

Hyresgästföreningen i region Norrland bemöter nu kritiken från Mitthems VD i dagens ST. — Beskyllningarna om att vi värvat medlemmar genom hot, och kört över den lokala ombudsmannen stämmer inte, säger Niclas Häggkvist, jurist på hyresgästföreningen

Annons
Mitthems VD Hans Selling riktade i torsdagens ST hård kritik mot Hyresgästföreningens agerande mot de boende på Ludvigsbergsvägen. Bland annat hävdar han att hyresgästföreningen värvar medlemmar genom att hota att de som inte går med går miste om eventuella hyressänkningar som förhandlas fram. Men från hyresgästföreningen förnekar man att det handlar om ett hot.
Vår representant har informerat de boende på Ludvigsbergsvägen om att vi ansöker hos hyresnämnden om att klandra överenskommelsen om hyreshöjningen, men att vi bara företräder våra medlemmar, säger Niclas Häggkvist.
Om hyresnämnden beslutar att ogiltigförklara hyreshöjningen så gäller det bara de som ansökt till nämnden, i det här fallet medlemmarna.
Men det är fritt fram för vem som helst att ansöka till hyresnämnden, man behöver inte vara medlem i hyresgästföreningen för att göra det.
Ni anklagas även för att ha kört över er ombudsman i Sundsvall.
Det stämmer att han gjorde den första överensskommelsen om hyreshöjningen. Men eftersom flera hyresgäster är missnöjda samtidigt som det inte är någon solklar överenskommelse så tycker vi att den är bäst låta hyresnämnden pröva det hela. Jag har inte kört över honom.

Mer läsning

Annons