Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I går fick Bredsands skola besök av...

/
  • Animatörerna Charlotte Lindmark och Rickard Borgström från Unga Riks besökte Bredsands skola i går.

I går fick Bredsands skola besök av två animatörer från Unga Riks. I det årligen återkommande projektet Barnens megafon vill man göra barnen synliga och hörda i samhället.

Annons
Bredsand skola är utvald av Myndigheten för skolutveckling. I går morse hade mellanstadiet dramaövningar och man diskuterade kring de ungas idoler och filmval.
Det här är coolt, vi får teckna och spela teater. Jag ritade min favoritidol, en gummigubbe som tål vad som helst, säger elvaåringen Simon Weckenberg från klass 5 på Bredsands skola.
Unga Riks söker genom det här projektet efter ett nytt sätt att arbeta med skolorna och dess elever.
I går var det mera en information om vad vi ska syssla med. I oktober kör vi gång på allvar och ska titta på elevernas syn på tillvaron, deras tankar och se deras egna konstnärliga uttryck, säger animatören Rickard Borgström från Unga Riks.
De två konstnärliga pedagogerna eller animatörerna Charlotte Lindmark och Rickard Borgström, båda från Unga Riks är de som sätter i gång den konstnärliga processen bland elever på Bredsands skola.
Barnens megafon är ett projekt som utgår från barnens villkor. Deras tankar om idioler, filmer och vad som lockar i dagens samhälle. Här ska ungas idéer inte filtreras genom ett vuxenfilter, säger Charlotte Lindmark.
I år går Myndigheten för skolutveckling in med 400 000 kronor direkt i projeket. Planena är att genomföra projektet på sex skolor runt om i landet, Bredsand är en, två animatörer ska arbeta mer grundligt med varje skola kring det givna temat.
Årets tema är formulerat i en specifik frågeställning "Varför är det så stor skillnad mellan pojkar och flickor på er skola och var finns skillnaden"? Det är en fråga vi ska arbeta med, säger Charlotte Lindmark.

Mer läsning

Annons