Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I går var olympiahoppryttarinnan Lisen Bratt...

/
  • Lisen Bratt Fredricson lärde ut många tränings- och tävlingstips för hästintresserade.

I går var olympiahoppryttarinnan Lisen Bratt Fredricson på besök i Stall Björkbackegård i Baggböle. Många ridintresserade hade samlats för att ta del av hennes tips och träningsråd när det gäller hästhoppning.

Annons
Lisen Bratt Fredricson har suttit i sadeln sedan hon kunde gå.
Som treåring började hon rida hemma på gården. Framgångarna började komma redan när Lisen var young rider, bland annat vann hon inomhus-SM. Hon är född 23 januari 1976.
Om hästen tycker att någonting är läskigt, ett vattenhinder till exempel, vänd alltid bort hästens huvud från det läskiga. När den klarat hindret ska den ha mycket beröm. Klappa hästen med hela handen, säger Lisen som är gift med hoppryttaren Peder Fredricson som också tälvar i hästhopp. Han har bland annat OS-silver från Aten 2004
Vad kännetecknar en bra hopphäst? Det finns bara ett svar på den frågan. Att den kan hoppa bra. Givetvis vill alla ha en häst som är exteriört bra och har bra hoppteknik. Men det finns hästar som ser ut som åsnor men som hoppar enorma hinder trots det. Fast de är mer undantag än regel.
Gas och broms är viktigt när man rider bana. Och det ska fungera lätt för både hästen och ryttaren. Det har varit jättekul att få kommat till den här fina anläggningen. Mycket folk och många bra frågor, säger Lisen Bratt Fredricson som gärna kommer tillbaks.
Kvällen avslutades med modevisning för häst och ryttare.

Mer läsning

Annons