Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I helgen är det ukulelefestival

/

Elisabeth Kjellberg, ordförande för Sundsvalls ukuleleförening, som arrangerar en ukulelefestival på Norra Berget i Sundsvall i helgen.

Annons

Ifjol var första året och nu kör ni igen, det måste ha varit lyckat?

– Ja, verkligen. Det var jätteroligt! Det kom väldigt många människor och det var bara underhållning och fullt ös hela tiden.

Hur ser upplägget ut i år?

– Det är samma upplägg som i fjol. Det kommer vara en konsert på lördagen med Bremens ukuleleorkester, Tobbes ukuleleorkester och Club 64. På söndagen är det fritt inträde och vi håller på från 12-16. Då kommer det bland annat vara allsång och det finns möjlighet att prova på att spela för de som inte gjort de tidigare.

Hur känns det att kunna arrangera en ukulelefestival?

– Det är så klart jätteroligt. Ukulele är inte det största instrumentet vi har, men det förenar människor. Efter förra årets festival fick vi fler medlemmar som ville vara med och spela. Vi gick från cirka 70 medlemmar, till över hundra stycken.

Bremens ukuleleorkester spelar på lördagen, hur kommer det sig att ni har så långväga gäster?

– Vi hade en medlem som kom därifrån, som spelade med oss en termin medan han pluggade. Det var i samband med det som vårt samarbete med Bremens ukuleleorkester inleddes. Vi åkte till dem förra året, och nu kommer de till oss och spelar, vilket är jätteroligt.

Hur känns det att snart dra i gång festivalen?

– Det känns bra, nu hoppas vi bara att vädret är med oss också.

Mer läsning

Annons