Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibis vill kameraövervaka

/

Hotell Ibis i centrala Sundsvall vill ha övervakningskameror i entrén. Bakgrunden är hot mot personalen och besök av onyktra nattflanörer.

Annons
Personalen på Trädgårdsgatan hänvisar i ansökan till att någon ringer obscena samtal till hotellreceptionen på kvällarna. De anställda har fått intrycket av att någon står och tittar på dem medan de jobbar.
Dessutom kommer det ofta in berusade och otrevliga personer till hotellet. Vid ett tillfälle satte sig en man helt sonika bakom disken. En stöld ur kassalådan har också upptäckts.
Ibis vill nu ha två kameror som filmar området framför receptionen, entrén till hotellet och mot Trädgårdsgatan. Tanken är att det ska underlätta polisens arbete.
Kommunen har tittat på ansökan som slutligen behandlas av länsstyrelsen. Och tjänstemännen ger grönt ljus. Förbehållet är att objektivet vinklas bort från Trädgårdsgatan och de personer som passerar där.
Samtidigt godkänner kommunen kameraövervakning vid personalentrén till Coop Forum i Bydalen och dopfunten från 1100-talet i Alnö nya kyrka.

Mer läsning

Annons