Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ibland normalt tillvägagångssätt"

Vakthavande polisbefäl Leif Nilsson bekräftar att det gått till som Tobias berättat. Och att ett polisbefäl tagit beslut om personell husrannsakan efter att ha fått ett tips om att Tobias kört rattfull.

Annons
Jag förstår killen att han är upprörd. Jag kan inte säga vad som låg bakom beslutet om personell husrannsakan men det hade kommit uppgifter som gjorde att misstankarna var starka, säger Leif Nilsson.
Han förklarar polisens brutala uppdykande med att det händer att personer som kört rattonyktra häller i sig mera sprit när de ser att polisen dyker upp för att försvåra utredningen. Så i stället för att ringa på så väljer man att ordna en huvudnyckel och ta sig in utan lägenhetsinnehavarens medgivande.
Så ibland är det här ett normalt tillvägagångssätt. I vissa lägen gör vi så. Men jag kan inte säga vad polisen i det här fallet gjorde för bedömning.
Vad hade hänt om Tobias tagit en whisky innan han lade sig?
Jag vet inte vad som kan ha hänt då.
ST vill tala med den polisman som tjänstgjorde men vakthavande polisbefäl bedömer det som olämpligt med tanke på att det ska göras en utredning i ärendet.

Mer läsning

Annons