Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilska mot ändrade bussturer

/
  • Vid Busslinks informationsservice vid Navet i Sundsvall hade Charlotte Olsson en jäktig dag med många resenärer som ville ha information om ändringar av busstiderna i sommar

Det blev på många ställen en närmast kaotisk övergång till sommarturlisorna för länstrafikens bussar i Sundsvallregionen.
Värst utsatta tycks de vara som arbetar i Birsta då de måste åka dryga timmen tidigare för att hinna till jobbet.

Annons
Felet var ett av många och medförde att sista bussen för att hinna innan varuhusen öppnar klockan 10 gick 8,45 från Sundsvall berodde på att de som lagt turerna trodda att butikerna öppnade redan klocka 09. Att som nu nästa tur gick först klockan 10,05 gör att de som tvingas åka buss kommer cirka kvarten för sent till jobbet.
Det är ett misstag som vi får försöka justera, erkänner Per Eriksson.
Det var många irriterade bussresenärer som på måndagsförmiddagen plöttsligt insåg att de bussturer de i vanliga fall brukade åka med var indragna. Antalet inskränkningar var på flera linjer var närmast dramatiska. Som exempel de som tänkt sig åka till och från Tynderö får tänka sig noga för i sommar. Från Tynderö går på vardagar den första bussen 07,30 och nästa tur sker inte förrän 15,37. Från Sundsvall går den första turen 06 på morgonen och nästa klockan15 på eftermiddagen. Visserligen går det att beställa kompleteringstrafik med taxi. Det skall dock ske i god tid och priset blir en enkelbiljett då det inte går att betalas som vanligt med busskortet.

Ny entreprenör
Orsaken till de stora förändringar var att upphandlingen medfört att en ny entreprenör övertagit trafiken. Något som i sin tur medförde att förändringar blivit betydligt större än vid tidigare somrar.
Trots annonser i tidningar och upplysningar på hemsidan ansåg många att informationen varit dålig. Ett exempel var delar av Timråtrafiken. Där satt turlistor kvar där det angas att turlistorna gällde till den 14 juni trots att förändringen skedd redan den 12.
Det var ett misstag. Det har varit bättre att det varit tomt än att det sitter en felaktig turlista, erkänner Christine Högberg vd för länstrafiken.
Annars ansåg hon att företaget gjort något fel när det gällde att informera sina kunder om att turlistorna

Mer läsning

Annons