Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilska riktas mot överförmyndarnämnden

/
  • Elisabeth Unander är ordförande i överförmyndarnämnden som beslutat att det är okej att betala ut ersättningar för fjolåret den sista december i år.

Överförmyndarnämnden har beslutat att ersättningarna för 2014 till gode män och förvaltare ska vara klara senast den sista december.
Det skapar ilska bland de som tagit förtroendeuppdragen.

Annons

Ersättningen som ska betalas ut löper från den 1 januari 2014.

Den samlade reaktionen är "Skulle nämndens ledamöter vilja vänta i två år på att få ut sin ersättning".

– Nej det kan vi inte tänka oss.

Det säger Elisabeth Unander (S) är nygammal ordförande för nämnden som ansvarar för verksamheten i Sundsvall, Timrå, Ånge och Nordanstig.

– Jag beklagar att det ser ut som det gör och jag har full förståelse för irritationen. Vi följer det här vid varje nämndssammanträde.

När hon tillträdde i januari låg kontoret väldigt mycket efter när det gällde årsbetalningarna, då fanns en rest från 2013 kvar.

– I år är det sagt att alla ska vara klara till årsskiftet i alla fall. Men den önskade nivån är 30 september. Jag tycker inte om att årsräkningar ligger, det blir svårare att granska och det kan bli fel.

Då det gäller årsräkningar som lämnats in i tid och inte behöver kompletteras tycker Elisabeth Unander att ersättningarna bör betalas ut till sista juni.

I dag finns det mellan 500 och 600 gode män och förvaltare, till det ska läggas föräldrar och gode män för ensamkommande barn.

– Men vi fick pengar i maj för att anställa fler, nu har vi anställt en ekonom och det har vi inte haft tidigare.

Oacceptabel väntan.

Tvingades stänga på grund av arbetsbelastning.

Mer läsning

Annons