Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Importföretaget: en halv seger för oss

/
  • Delägarna Jim Tjernberg och Tobias Larsson i Locadi tar inte ut något i förskott. Men firande blev det.

När beskedet kom bokade importföretaget bord på Södra berget. Champagne beställdes in och det skålades friskt. Men alldeles säkra är de inte. – Det är en halvseger för oss det här, säger Tobias Larsson, på Sundsvallsföretaget Locadi.

Annons
Från en lagerlokal i Birsta sköter Locadi sina affärer. Idén är att köra alkoholvaror från norra Europa till privatpersoner i Sverige. Och affärerna har, enligt dem själva, gått bra.
Nu när EG-domstolen tar upp ett fall där staten stäms för att ha tagit sprit i beslag har oron varit stor i företaget. Deras idé kan vara olaglig.
Vi hade valvaka under förmiddagen i dag, säger Tobias Larsson.
Gårdagens resultat gav dem lite andrum och glädjen var påtaglig under middagen.
Hade det blivit ett negativt utlåtande hade det våra kunder gör varit olagligt. Då hade vi tvingats stoppa verksamheten, men nu känns det skönt, säger Tobias Larsson, delägare i företaget.

Ska trappa upp
Locadi har stämt Svenska staten på 40 miljoner kronor för beslagtagen sprit. Med gårdagens besked i ryggen tänker de gå hårdare åt.
Vi tänker trappa upp den processen nu. Och det är skandal att tullen cirkulerar kring våra återförsäljare. Regeringen borde sätta stopp för det, åtminstone efter det här, säger företagets andra delägare Jim Tjernberg.

Mer läsning

Annons