Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsförsök i Tynderö kyrka

Ett försök att bryta sig in i Tynderö kyrka gjordes natten mot måndagen. Det kan också röra sig om förberedelse till inbrott. De spikar som förseglar kyrkfönstren hade lossats och det fanns tydliga skoavtryck från två personer nedanför fönstren.

Annons
Kyrkogårdschef Per-Olof Östberg försökte få kontakt med polisen på måndagsmorgonen, men samtalet kopplades inte fram vid första försöket. Efter att ha uträttat ett par ärenden gjorde han ett nytt försök och efter en del vidarekopplingar kunde han anmäla sina iakttagelser till närpolisen i Timrå.
Men någon patrull skickades inte och skospåren tinade och blev otydliga.
Det fanns spår från två personer nedanför varje fönster runt om kyrkan. Spår från en mindre person, där jag uppskattar skostorleken till 36-37 och spår från betydligt större fötter, uppger han för ST.
Kyrkan är numera larmad och för en tid sedan utlöstes larmet och väktare kom till platsen efter en stund. Då fanns inga personer där och inga tecken på inbrottsförsök.
I måndags var några av de spikar som förseglar fönstren lossade och spåren i snön visade att man vandrat runt kyrkan och fram till varje fönster på södra sidan och ett av fönstren på den norra.

Mer läsning

Annons