Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indragna utbildningar räddar polisarbetet i sommar

/
  • Genom pusslande har polisbemanningen ordnats under sommaren, ingen enhet kommer att stängas.

Inte bra, men lite bättre än tidigare år. Så sammanfattar vikarierande polismästare Ingemar Åhström bemanningen inom polisen i sommar.

Annons
Att det ser något bättre ut i år beror på att en resurs används som inte tidigare funnits, de unga färdigutbildade poliser som deltagit i fortbildning som de blev lovade om de kom till polisen i Västernorrland. Nu dras den möjligheten in och de kommer att placeras i tjänst.
Vidareutbildningen växte så mycket att vi helt enkelt inte orkar med det. Därför har vi förhandlat ett helt nytt koncept med dem där de får två veckors vidareutbildning, antingen inom utredning eller spaning, säger Ingemar Åhström.
Det har frigjort några tjänster. Annars är det näpo syd som får bidra med resurser och trafikpolisen som kommer att få hjälpa till vid utryckningsverksamhet. Men det kommer inte att bli helstängt någonstans i sommar.
Ingemar Åhström ser gärna att många söker sig till utredningsjobben eftersom han vet att ärendena kommer att hopa sig efter semestern och det redan nu är många fall som ligger och väntar.
Fast på narkotikaroteln blir det bara förbättringar, där kommer det förstärkning med tre nya tjänster har ledningen beslutat.

Mer läsning

Annons