Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fler bussturer till Matfors

/
  • Marie Almkvist vill att bussarna till Matfors går oftare och att resan ska ingå i månadskortet.

Bussarna går bara fyra gånger om dagen och resan ingår inte i månadskortet.
Marie Almkvist från Matfors frågade politikerna i #kandulova om det blir någon ändring – men hittills har hon bara fått nej till svar.

Annons

Bussarna hem till familjen går bara två gånger på morgonen och två gånger på kvällen. Dessutom måste de betala enkelbiljetter varje gång de ska åka buss. Ett av barnen i familjen får skolskjuts till centrala Sundsvall varje dag.

– Jag vill åka kommunalt men när det kostar 47 kr per resa tar jag hellre bilen. Det är inte speciellt miljövänligt, säger Marie Almkvist.

Marie Almkvist frågade politikerna i Dagbladets kampanj #kandulova om de kan "lova att månadskortet för Din tur kommer omfatta även Matfors och att trafiken blir tätare". Hittills har Kristdemokraterna och Miljöpartiet svarat på frågan. De säger att frågan är under bevakning och står högt på prioriteringslistan men att de inte kan lova något i dagsläget.

Läs också: Ställ din fråga till politikerna - och få ett ja eller nej.

– Jag tycker i alla fall att månadskortet ska gälla även om det inte blir fler turer. Vi räknade ut att om man åker buss till och från jobbet varje dag i en månad, då hamnar man runt 900 kronor. Det tycker jag inte är ett rimligt pris, säger Marie Almkvist.

Mer läsning

Annons