Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar än efter kyrkokörens fest

Annons
Kyrkokörens onyktra fest på Kiörningsgården i våras ser ut att få ett efterspel i domstol.
Detta sedan pensionatets ägare Birgit Dahlgren krävt 5.000 kronor i ersättning för skadorna men hittills inte fått ett öre.
Jag har nu vänt mig till kronofogden och de har lovat att föra det vidare. Man blir så förbaskad. Vi har uppfyllt vår del.
De har varit här, de har fått sina rum och de har fått måltider på bestämda tider. Man ska inte behöva hålla på och tjafsa sen, säger Birgit Dahlgren.
Kravet riktas mot Timrå församling och gäller fläckar efter rödvin som spillts på en antik soffa och på en matta samt flera gardiner som rivits ned.
Enligt pensionatet är det resultatet av den kyrkliga Mariakörens besök på Kiörningsgården i Nordingrå i april.
Körens framfart gav stora rubriker både lokalt och i riksmedia när händelsen uppdagades.
Inalles serverades mellan åtta och tio flaskor vin till de 19 körmedlemmarna. Men det var också enligt Birgit Dahlgren ett väldigt springande på rummen både före, under och efter middagen.
Det här är inte avslutat än. Jag tog kontakt med stiftet och fick rådet att absolut begära skadestånd för förstört möblemang. Bara att klä om soffan skulle egentligen gå på 15.000, minst, säger hon.
Den ansvariga för Mariakören är sjukskriven. Kyrkoherden Arne Selander har semester och har inte gått att nå för en kommentar.
Församlingens kamrer Kent Byström tänker för sin del inte betala ut något alls till Birgit Dahlgren förrän han har en ansvarig underskrift.
Jag vet bara att det är tydligen ställt en skrivelse till henne från kyrkoherden. Innan jag betalar nånting måste jag ha en attest. Någon måste attestera.
Men det är nog risk att det blir tvist av det här. Då kanske man får ställa frågan: Kan vi få se kvitton? Det här är inte utagerat än, säger han.

Mer läsning

Annons