Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga sjöar för skoteråkarna i Sundsvall

Vattenskoteråkarna får nöja sig med allmänna farleder. Fri åkning på sjöar förblir förbjuden i kommunen. På fredag börjar de nya reglerna att gälla.

Annons
Nu har länsstyrelsen kommit med ett beslut om var vattenskoter får köras i länet. Det är inte mycket nytt sedan lagändringen 15 juli 2004. Redan då stod det klart att vattenskotrarna bara får köra på allmäna farleder. Nu har bredden på 600 meter fastställts. Skotern får köras rakt ut från land närmast allmän farled.
Det tidigare fördraget var dimmigt och inte tillräckligt preciserat. Vi har fullföljt vår uppgift nu, säger Lars-Ola Norén på länsstyrelsen.
Vad EU anser om skoteråkningen har länsstyrelsen inte tagit ställning till. Det är de svenska lagarna som gäller, menar de.
Skoterklubben Sundsvalls aquacross club är glada att det äntligen kommit ett beslut. Men de är inte nöjda.
Nu finns det åtminstone ett område där det blir laglig åkning. Men vi är besvikna över alla begränsningar, säger Stephan Nordström.
I länsstyrelsens beslut står \"Erfarenheter från den här sommaren får ligga till grund för om det finns skäl att till nästa år förändra var det är tillåtet att köra med vattenskoter\".
Nu gäller det att alla sköter sig och inte stör i badvikar där folk badar till exempel, säger Stephan Nordström.
Graningesjön i Sollefteå kommun kommer på försök att upplåtas för skoteråkning.

Mer läsning

Annons