Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga spekulanter på Ovansjöparken

Nej, än har inga allvarligt menande spekulanter hört av sig för att köpa den K-märkta Ovansjöparken i Njurunda. Enligt Torbjörn Israelsson på Britt-Maries Fastighetsförmedling har några personer ringt för att få information.

Annons
Ovansjöparken har varit till salu sen i april i år. Det nuvarande ägarparet Marjo och Stefan Nilsson har ägt och drivit anläggningen i sju år. Paret Nilsson äger också Park Arena Restauranger och Konferens i Sundsvall som kräver allt mera av deras tid.
Redan vid sekelskiftet ordnade Njurunda skarpskytteförening fester och danser i Ovansjö. Den nuvarande parkanläggningen härstammar från 1932. Parkentrén och toaletterna byggdes för drygt tjugo år sedan.
Anläggningen består av sju byggnader, dansbanan Rotundan, utescen, lotteristånd, skjutbana, korvkiosk och restaurang samt en stor park med planteringar.
Samma år som paret Nilsson köpte Ovansjöparken byggnadsminnesförklarades anläggningen. Detta innebär att flera bygganderna varken får rivas eller byggas om så att exteriören förändras. Allt ska underhållas och bevaras i ursprungligt skick.

Mer läsning

Annons