Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingeborg Wiksten (FP): "Strömqvist blir offer för en dålig process"

/
  • Folkpartiets gruppledare Ingeborg Wiksten (FP) menar att Elisabet Strömqvist blir offer för en undermålig process.

Folkpartiets gruppledare i landstinget Ingeborg Wiksten (FP) menar att landstingsrådet Elisabet Strömqvist blir offer för en dålig process.
Dessutom menar Wiksten att Elisabet Strömqvist inte förmått visa upp en enad front tillsammans med landstingsdirektören Anders L Johansson.

Annons

– För att som politiker kunna genomföra stora strukturförändringar måste man gå hand i hand med landstingsdirektören. Det har varit olyckligt att tjänstemännen haft egna presskonferenser där hon inte har deltagit. Det är oerhört viktigt att landstingsdirektören och landstingsrådet går i enad front, säger Ingeborg Wiksten.

Folkpartiets gruppledare pekar även på att Strömqvist inte varit tillräcklig tydlig för att få alla med sig.

– Många politiker säger att man inte är nöjda med det material man fått, samtidigt som det läcker ut material i media. Vi känner oss inte delaktiga och det skapar en stor frustration hos alla partier. Då blir det ännu tuffare och processen har varit minst sagt undermålig, säger Wiksten.

Löser Socialdemokraterna några problem genom att plocka bort Strömqvist?

– Nej, det tror jag inte. Det här är en dålig process från tjänstemännen och Anders L Johansson, säger Ingeborg Wiksten.

Själv hade hon hoppats att via nya länskliniker skulle förslagen om möjliga besparingar växa fram underifrån från respektive verksamhet ute på sjukhusen.

– Det här har inte med Elisabet Strömqvist att göra utan hon blir offer för en dålig process. Sen skulle hon naturligtvis ha satt ner foten och sagt till landstingsdirektören att nu gör vi på det här sättet, säger Ingeborg Wiksten.

Är du förvånad över turbulensen inom Socialdemokraterna?

– Strukturförändringar är bland det svåraste man kan göra. När man dessutom inte lyckas kommunicera det här utan att folk tror att ett helt sjukhus ska läggas ner så blir det en jättefrustration, säger Ingeborg Wiksten.

Det verkar finnas ett intresse för bredare politiska lösningar från S, är FP intresserat?

– Det är klart att när det blåser vill man ha bredare politiska lösningar och jag tror säkert det skulle vara bra, men först och främst måste vi ha ett bra underlag och det har vi inte i dag, säger Wiksten.

Mer läsning

Annons