Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingela fick rätt mot Trygg Hansa

Försäkringsbolaget stoppade utbetalningarna, smällen var inte så kraftig att den kan ha orsakat en whiplashskada. Dessutom hade kvinnan setts träna.
Men hovrätten ger Ingela Forsberg rätt mot Trygg Hansa, hon ska ha sina pengar.

Annons
Trygg Hansa skuggade Ingela Forsberg efter ett anonymt tips om att hon mådde bättre än hon sa sig göra. Efter att ha kartlagt Sundsvallskvinnans dagar ströps utbetalningarna som hon fått efter en pisksnärtskada. Ingela Forsberg överklagade beslutet och fick rätt i tingsrätten. Men försäkringsbolaget gav sig inte och det blev ny rättegång i hovrätten.
Sommaren 1998 blev Ingela Forsberg påbackad av en buss. Hon har fortfarande ont i nacken, huvudvärk, ont i ena axeln, domningar i fingrar, känslobortfall i armen, koncentrationsproblem, svårt att komma ihåg och är känslig för höga ljud och starkt ljus.huvudvärk.
Läkare har fastställt att hon lider av en whiplashskada, fyra år efter olyckan konstaterades att den medicinska invaliditeten är 12 procent.
Men Trygg Hansa hävdar att krocken inte var tillräckligt kraftig för att orsaka skadorna. Kvinnans trovärdighet ifrågasattes och man har även konstaterat att hon tränat aikido, något som tolkas som att hon inte har ont.
Hovrätten tror dock på att Ingela Forsberg har fått sin skada från krocken, och att hon fortfarande lider av den. Därför dömer man, precis som tingsrätten, till hennes fördel. Utbetalningarna ska göras. Dessutom ska bolaget betala Ingela Forsbergs rättegångskostnader på 56 700 kronor.
Det är oerhört skönt för henne att ha fått rätt även i hovrätten, säger advokat Johan Sterner som företrätt kvinnan.

Mer läsning

Annons