Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen HBTQ-certifiering i Västernorrland

/

En ny undersökning från nyhetsbyrån Siren visar hur många arbetsplatser i Sverige som är HBTQ-certifierade. Högst på listan är Stockholm men i Västernorrland finns inte en enda.

Annons

Tom Summanen är utbildningschef på RFSL och säger att det är upp till arbetsplatserna och kommunerna att själva beställa en utbildning, som består av tre steg.

– Ett är att man vill verka för bättre bemötande mot Hbtq-personer. Det andra är att arbetsplatsen ska vara öppen och trygg, det tredje är att hälsan ska bli bättre.

Enligt Tom Summanen så finns det flera studier som visar att Hbtq-personer generellt mår sämre på sina arbetsplatser. Han säger att det egentligen handlar om mänskliga rättigheter för alla och att han upplever att de arbetsplatser som väl satt i gång arbetet, ofta fortsätter med det.

– Efter man har gått vår utbildning så får man verktyg att använda till verksamheten så att man efter utbildningens slut kan fortsätta arbetet systematiskt.

2013 skrev vi om vårdcentralen i Matfors som inte hade råd med RFSL-certifieringen utan startade sin egen. Något som RFSL då var kritiska till.

Läs också: Sundsvallsskola anklagas för diskriminering

Mer läsning

Annons