Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget beslut i år om skolnedläggning

Annons
NORDANSTIG (ST)

Det blir inget beslut i år om eventuell nedläggning av skola eller skolor i Nordanstig. Beskedet ges av skolnämndens ordförande Ove Wallberg, m.
Vid nämndens möte på onsdagen framkom att överskottet inom skolområdet i år beräknas bli en halv miljon kronor. En given fråga är då om skolor ska behöva läggas ner.
Om det vore så enkelt, säger Wallberg. Det stora problemet kommer om några år när gymnasieeleverna fler blir och yngre barnen färre.
Han säger att skolnedläggningar inte tas med i budgeten för nästa år.
Om någon skola läggs ner, sker det inte före höstterminen 2006, men ett eventuellt beslut bör komma några månader tidigare. Jag kan dock inte se att frågan kommer upp före årsskiftet.
Fullmäktige beslutade i fjol att varje ort ska ha kvar årskurs 1-3, alltså ingen nedläggning i den delen. Hur länge gäller det beslutet?
Tills fullmäktige tar ett nytt beslut.
Enligt skolnämndsordföranden råder god stämning vid de skolträffar som politikerna inbjuder till på olika platser i kommunen.
Folk är förstående, men alla vill ha sitt kvar. Vi har också diskuterat kvalitetsfrågor inom skolan och flera bra förslag från allmänheten har kommit fram. Så det finns mycket kvar att fundera på innan eventuella beslut.

Mer läsning

Annons