Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inkräktare misshandlade man i lägenhet

Tre personer trängde sig in i en lägenhet i Skönsberg i går. Slagsmål utbröt mellan de tre inkräktarna och en man som gömde sig i lägenheten. Innan dess ska lägenhetsinnehavaren ha blivit rånad på mobil och hemnycklar när hon var ute med sitt barn.

Annons
Händelsen utspelade sig vid 11-tiden i går förmiddag. En man och en kvinna samt deras gemensamma barn befann sig i en lägenhet i Skönsberg i då de fick besök av två personer som ville träffa mannen i lägenheten. Kvinnan ska ha anat oråd och trott att de två personerna var ute efter mannen så därför ljög hon och sa att han inte fanns där.
I samband med detta tar hon med sig barnet, lämnar lägenheten och låser dörren efter sig. När hon har gått en bit kommer en man fram till henne och rycker hennes handväska. Han stjäl hennes mobiltelefon och den nyckel som leder till lägenheten. Med hjälp av nyckeln tar sig tre personer in i lägenheten där mannen befinner sig. Därefter utbryter ett slagsmål som slutar med att de tre inkräktarna ger upp och lämnar platsen.
När de gått ringer mannen polisen, mannen ska då ha pekat ut två personer som gärningsmän. En av de utpekade är en 25-årig man som greps av polisen under gårdagen. 25-åringen anhölls och satt under gårdagskvällen i förhör, men polisen är mycket förtegen kring vilka uppgifter som framkommit under förhöret med honom. När de gäller de andra personerna som också ska ha varit inblandade i händelserna så säger sig polisen inte ha kunnat identifiera dem ännu.
Vi vet inte riktigt vilka de andra är men vi håller flera förhör och det finns massor som vi ska jobba vidare med för att försöka reda ut vad som verkligen har hänt, säger förundersökningsledare Mats Anrep.
Enligt honom råder stora oklarheter kring händelserna och han vill inte gå in på uppgifter om vad som kan ligga bakom det inträffade.

Mer läsning

Annons