Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling för världens barn

Insamlingskampanjen Världens barn har gått för högvarv i helgen. I Sundsvall var bland annat Sundsvalls Afghanistankommitté engagerad för att samla in pengar till barn runt om i världen.

Annons
Med en bössor i händerna stod frivilliga utanför affärerna för att ta emot bidrag under gårdagen.
Vi samlar in pengar till världens barn men vill också visa på det oerhörda inhumana sätt som Migrationsverket behandlar unga afghanska flyktingar, säger Anna Westin.
Enligt planerna skulle en grupp unga afghanska flyktingar ha varit med vid insamlingen, de skulle ha sjungit och på så sätt hjälpt till att få in pengar. Men så blev det inte.
De mår för dåligt just nu, så de orkade inte komma, säger Anna Westin.
Barnens frånvaro fick de andra i Sundsvalls Afghanistankommitté att jobba vidare med färskt engagemang. Utanför affärer och längs gågatan gick människor med orangea band över bröstet och en insamlingsbössa i näven.
Det gick väldigt bra i fjol så jag har förväntat mig att det ska gå bra i dag också, säger Siv Persson som var en av bössbärarna.
Radiohjälpens insamling för Världens barn startade 1997 och genomförs med tolv av Sveriges mest etablerade hjälporganisationer. Under 2004 mottog insamlingen nära 85 miljoner kronor i gåvor från allmänheten. Under helgen har det också hållits direktsända insamlingsgalor på tv.

Mer läsning

Annons