Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamlingen #SThjälp är nu avslutad

/
  • Sundsvalls Tidnings insamling till människor på flykt är nu avslutad och gav sammanlagt 7 200 kronor.

Insamlingen drog igång i början av september för att få in pengar till människor på flykt.
När "ST Hjälp" nu avslutas har det kommit in 7 200 kronor.

Annons

Under det som beskrivs vara den värsta flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget är det många som vill bidra för att hjälpa de människor som befinner sig i nöd.

Sundsvalls Tidning bestämde sig för att starta en insamling i samarbete med Röda korset och startade i samband med ST:s 175-årsfirande i Hedern den femte september.

– Det var en kollega som kom med den goda idén att vi från Sundsvalls Tidning skulle hjälpa till att samla in pengar till katastrofens offer. Vi tog kontakt med Röda korset och valde att hjälpa dem, säger Alexandra Johansson, nyhetschef på Sundsvalls Tidning.

– Vi är jätteglada att Sundsvalls Tidning ställde upp på det här, säger Birgith Wiklund Molberg, ordförande i Röda korsets Sundsvallskretsars samverkansråd.

Under tårtkalaset fanns det insamlingsbössor från Röda korset och 2 700 kronor samlades in.

– Tyvärr så hade vi riktigt otur med vädret den dagen så både tårtan och insamlingen regnade mer eller mindre bort. Där och då tog vi beslutet att ta det här ett steg längre och erbjuda givare möjligheten att hjälpa till via sms månaden ut. Vi ville så klart fullfölja det vi påbörjat, säger Alexandra Johansson.

Nu är alltså insamlingen avslutad och 4 500 kronor skänktes med hjälp av sms. Totalt har alltså "ST Hjälp" fått in 7 200 kronor.

– Trots att det inte blev några jättesummor så är vi otroligt glada över att läsare har valt att hjälpa oss att hjälpa. Nu stänger vi insamlingen men fortsätter att uppmärksamma den pågående flyktingkatastrofen genom vår journalistik, säger Alexandra Johansson.

Mer läsning

Annons