Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspiration för kvinnliga företagare

I kväll hålls en inspirationskväll för kvinnliga företagare i Njurunda. Det är Resurscentrum Sundsvall som sparkar igång sin verksamhet. — Vi kommer jobba mycket i förorterna, det är där många av de företagsamma kvinnorna finns, säger Ingeborg Wiksten, som är politikern i projektet.

Annons
I mitten på 90-talet insåg regeringen att det var dags att göra något åt att det fanns så få kvinnliga företagare. På den idén har föreningen Samhällsbyggarna i Matfors spunnit vidare och startat Eu-projektet Resusrcentrum Sundsvall. Ett forum där företagsamma kvinnor ska inspireras, genom att träffa andra drivande själar. En av tankarna är att ett nätverk med företagsamma tjejer i Västernorrland så småningom ska bildas.
Det räcker med att man är företagsam, om det är i en förening, ett företag eller något annat spelar ingen roll. Vi vill fungera som en språngbräda genom att hjälpa och stötta kvinnorna och på sikt hoppas vi på att det ska ge fler arbetstillfällen i länet, säger Ingeborg Wiksten.
Mötet startar klockan sju på hembygdsgården i Njurunda. Tre lokala kvinnliga företagare kommer och pratar om att starta och driva ett företag och Gudrun Lindberg som håller ett utvecklingsprogram för kvinnor kommer att föreläsa.

Mer läsning

Annons