Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internethandeln växer för jaktbutik – men Birstasatsning dröjer

Norrländska vapenaffären i Skönsberg planerar nybygge i Birsta.
Anders Hansson äger butiken.

Annons

Hur går det med flyttplanerna?

– Det var i januari förra året som jag insåg att vi växt ur lokalerna och behöver större. Jag kontaktade kommunen som hade en tomt mittemot Granngården. Vi har skrivit avtal om att jag får köpa marken, men detaljplanen måste göras om från parkmark till industrimark och det har hållit på i 1,5 år.

När blir det klart?

– Kommunen har lovat att det ska bli klart under fjärde kvartalet. Jag har inte fått något pris än, men jag har kalkylerat och har även ritningar på den nya butiken.

Hur stor blir den?

– Jag behöver 1 000 kvadrat, men får bygga 2 000 kvadrat, och jag kommer nog att utnyttja det och hyra ut resten. Det är ett toppenläge och man kan hyra ut till någon med liknande kundgrupp.

Hur stor är butiken du har i dag?

– Den är 300 kvadrat. Postordern har vuxit och du skulle se hur våra lagerhyllor ser ut. Det är vapen överallt. Vi har ökat internetförsäljningen med 75 procent i år och sålde för 15 miljoner ifjol. Vi har i princip gett upp att hålla fint i butiken och satsar allt på internet.

Blir det mer än jakt i nya butiken?

– Ja, vi kommer att satsa på fiske.

Kommer ni att nyanställa?

– Vi är fem anställda i dag och kan nog bli sju-åtta. Klaffar allt med kommunen kan vi börja bygga till våren och smacka upp byggnaden på någon månad.

Mer läsning

Annons